lauantai 29. kesäkuuta 2013

Spanish evening

Hellou!

Viikonlopun ja vapaaillan kunniaksi oltiin jälleen Torerossa herkuttelemassa. Miksi taas unohdin kameran kotiin, en tiedä...Olisin ottanut annoksista kuvia, sen verran herkkuja oli. Kaksi ekaa maistamista tuli tänään, seepia ja kampasimpukka. Seepia yllätti, tykkäsin todella vaikka yleensä mustekala is not my thing. Kampasimpukkaa en ole vielä saanut aikaseksi maistaa, monesti on kyllä pitänyt. Mielipide siitä on että ihan jees, maku on hyvä mutta koostumus on vaan jotenkin mun suutuntumaan outo, vaatii totuttelua. Mun annoksessa oli onneksi katkarapuja, my all time love, joten herkkua oli!

Tykästyin myös matin pihviin vaikka yleensä kun maistan sen annoksia niin en niin perust nuista piffeistä. Ihanilla marinoiduilla sienillä oli ehkä jotain tekemistä asian kanssa...=D


Asukuvat napattiin vielä nopiaan kun kotiuduttiin. Lupaan yrittää keksiä muita asukuvapaikkoja jahka ens viikolla käyn ostamassa uuden objektiivin.


Ballerinat: H&M(kirppis)
Leggarit: Primark
Paita: H&M
Bleiseri: Gina Tricot
Huivi: New Yorker
Laukku: random laukkukauppa Tuurissa

Midsommaren

Muutamia kuvia tuli napattua juhannuksena vaikka suurimman osan ajasta vaan makoiltiin auringossa ja syöpöteltiin.



Uitiin, uitiin ja uitiin! Saatiin Katrin ja Aleksikin huijattua kastamaan talviturkkinsa!




Hieman hehkeää mökkiasua. Itse en ainakaan osaa mökillä pitää mitään hienoa päällä.. Juuri parhaita vaatteita on ne 20 vuotta vanhat verkkatakit ja lippikset!


Ja kumppareita pidän mökillä melkiin koko ajan kun pelkään käärmeitä niin maan perkuleesti. Nytkin nähtiin yksi tarhuri matkalla kaupunkiin, hhhr...


Mikään ei ole parempaa kuin vaan olla ja makoilla mein pihakeinussa. Vähän kun keikuttaa itselleen vauhtia toisella jalalla niin tuossa voisi olla vaikka koko päivän.



Tässä juhannuksessa ihan parasta oli tietty huikea ilma. Oltiin yömyöhään vaan mein pihalla, meillä kun ei mökillä luojan kiitos ole kauheata hyttysarmeijaa.


Me loves juhannus!







keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Greyish blue (and some cows)

Heissan!

Onkos siellä löydetty mitään alennusmyynneistä? Itse en kauhiasti ole vielä ehtinyt käymään kun Tallinnan reissun jälkeen on tullut vaan hoideltua miljoonaa ja sataa asiaa ennen juhannusta. Tänä vuonna mennään poikkeuksellisesti mein mummun mökille ja jo nyt on sellanen olo että järjestelemistä on tuhat kertaa enemmän kuin muina juhannuksina. Vähän on itsellä haikea fiilis, kun viimiset ehkä kuus tai seitsemän juhannusta on mennyt Pomarkussa kaverin mökillä isolla lössillä. No mutta, elokuussa sitten taas!

Ihan nopeasti kävin kaverini kanssa Wikholmin salaatilla ja katsastamassa nopeasti muutamien kauppojen alet. Hennesissä yritin raahata mahdollisimman vähän kamaa sovituskoppiin ettei kamulle mene ihan hermot. En ole meinaan se parhain kaveri aleshoppailussa, jään nimittäin sinne sovituskoppiin pähkäilemään jopa vitosen paitaa....=D

Mutta yksi paita lähti mukaan. Olin tätä pariin otteeseen käynyt ennen Tallinnaa sovittelemassa ja nyt se lähti monta euroa halvemmalla! Great success! Ihan mahtava fiilis aina kun on jotakin katsellu normihintasena ja sitten alessa sen saakin paljon paljon halvemmalla ja oma kokokin löytyy vielä. SItten joskus käy toisinkinpäin eli esim ne mun mustavalkoiset leggarit on nyt puoleen hintaan(mur).




Uusi paita oli siis Hennesiltä, norm. hinta 12,95€ nyt 5€. Tykkäsin paidan mallista ja jännästä väristä. Vähän tuollainen siniseen taittava harmaa.


Asu: 
Kengät: Anttila
Farkut: Only
Laukku: Mango
Paita: H&M
Kaulakoru: Selected Femme
JA huomatkaa myös mun parvekeorvokit! Ja ruman muovipurkin naamioiminen!


Rakastan myös mun joululahjakoruani jota ihalin kaupassa siskon kanssa. Kaverilla on sama ja olin ihaillut sitä. Sisko oli sitten salaa mennyt tämän jälkikäteen ostamaan! Tulee vain liian vähän käytettyä kun aina on huivi kaulassa.

Käytiin myös mökillä tänään ja saatiin seuraa...


Mökkilehmät on päässy kesälaitumille! Ja niillä on uusia lapsia! Parasta!








sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Tallinn

Mulla alkoi kesäloman ensimmäinen etappi keskiviikkona kun klo 16 pääsin töistä ja sujahdin autoon, nokka kohti Helsinkiä.

Helsingissä Katannokalla meitä odotti Viking ja matka jatkui Tallinnaan. Kävin siis viime kesänä ekaa kertaa Tallinnassa ja kun silloin reissu jäi niin lyhyeksi niin sovittiin että uudelleen mennään varmasti.

Meillä oli varattuna 1 yö laivassa yksi maissa-paketti joten hyvin nukutun (ei ole väliä kulkuvälineestä, nukun aina ja hyvin) yön jälkeen iskettiin itsemme maihin ja kaupunkia tutkimaan.

 Kun laivasta pääsee pois klo 7 aamulla iskee aina ensimmäisenä ongelmana aamupalan metsästys. Ja ihan oikeasti tuntuu siltä kuin Tallinnassa ei mikään kahvila aukea kovinkaan aikasin. Vihdoin löydettiin vanhasta kaupungista Reval Cafe, joka aukesi juuri kun pääsimme kohdalle, joten sinne siis.


Aamupala oli omalta osalta mitä mainioin, mango-mansikkateetä ja suklaacroisanttia! The sweeter the better.


Aamupalan jälkeen jäätiin fiilistelemään vanhaa kaupunkia jota rakastan. Verrattuna esim Riigan vanhaan kaupunkiin Tallinnassa on paljon paremmassa kunnossa. Ainakin rakennusten julkisivut on laitettu kuntoon. Nähtiin muuten illalla vilaus yhden talon sisäpihalle ja voi että oli ihana. Niin vehreää! Sinne oli pystytetty vielä jonkinmoiset juhlat ja tunnelma oli ihana.



Lounaalle suunnattiin Vapianoon koska emme kumpikaan siellä ole vielä olleet. Matin annos oli superhyvä, oma risotto ei makunsa puolesta ollut se parhain.



Lounaan jälkeen mentiin vihdoin hotellille ottamaan pientä välikuolemaa ennen illallista.



Välipötköttelyn jälkeen taas vanhaan kaupunkiin kiertelemään ennen syömistä. Meillä kävi vähän huono onni ruokailun suhteen, sillä juuri se ravintola joka oltiin netistä katsastettu ennakkoon oli suljettu yksityistilaisuuden vuoksi. Kierreltiin ja kaarreltiin ja löydettiin sitten very passeli paikka.





Ennen syömistä käytiin kuitenkin kahvilla/teellä suklaakahvilassa. Ihan paras juttu Tallinnassa oli että siellä ei missään(ainakaan missä me käytiin) tarjoiltu teetä pussiteenä vaan aina haudutettuna. Viitsin maksaa teestä sen kaksi euroa kun sen joku hauduttaa mun puolestani(ja tässä tapauksessa saan koko kannullisen) kuin lillutan hikistä yellow label-pussia (inhokkiteeni) maidon ja sokerin kanssa sekaisin. Olen tästä todella vahvaa mieltä, periaatteellisesti teenjuojana...=)



Päädyttiin lopulta Gastropub Clayhillsiin, joka osoittautui aivan mainioksi paikaksi. Vähän vaan meinasi oma nuppi palaa ravintolan ulkopuolella oi niin ihaniin kanssasuomalaisiin kun yksi setä suureen ääneen paapatti tarjoilijalle suomea ja sitten samaan ääneen päivitteli että herran tähden kun täällä ei puhuta suomea...the shame for these people. Valittiin siis sisätilat sillä meitsi on aika kärkäs sanomaan jotain tuollaisille pölkkypäille...



Alkupalaksi kuorrutettuja katkarapuja ja mango-chilimajoneesia. Hyvää!!!!




Itse otin gourmet burgerin sinihomejuustolla ja voi voi, oli ihan sairaan hyvää! Vielä kun otin aiolin ranskisten kanssa(ei voi syödä ilman soosia), nam nam.


Matilla oli honey glaced pork ja lanttupyree. Liha oli kuulemma todella mureata.


Mun piti saada vielä jälkkäriä ja otin pavlova with summer berries. Hyvää oli, sopiva makeata ja kirpeää. 



Perjantaina lähdettiin aamupalan jälkeen haahuilemaan Viru keskuksesta poispäin.




Lounaalle mentiin Lidoon johon tykästyttiin Riigassa. Lidossa systeemi menee niin että pyydät eri tiskeiltä eri ruokia lautasellesi, kaikille on määritelty kappale tai grammahinnat. Sitten salaattipöydässä on omia annoksia tai voit koota oman salaattikulhon. Lisäksi kaiken maailman jälkkäreitä, smoothieita, mehuja yms.


Aika rekkamiehien annoksia tuolla on eikä nyt välttämättä kevyimmästä päästä, mutta edullista ja hyvää. Noilla annoksilla jaksoi myös hyvin iltaan asti. Omalta lautaselta löytyy paistiperunoita, kanaa ja herkkusienikastiketta(parasta) sekä mehua ja salaattikulho. Mun ruuat kustansi kaikki 9,60€. Riigassa Lido on halvempi, siellä syötiin viimeksi musitaakseni about kuudella eurolla. Matilla oli pork saslikkia ja oli todella hyvää lihaa.















tiistai 11. kesäkuuta 2013

Aavalla merellä

" On Mikki merelle lähtenyt, pikku kaarnapurrellaan..."

Meillä oli pieni keräreissu viime viikolla kun oltiin varattu purjehduspaketti. PAkettiin kuului ruokailu Torerossa sekä Purjehdun luvialaisella Kaljaasi Ihanalla.

Harmi vaan että meillä kävi ehkä maailman huonoin onni ilman kanssa. Keskustassa aurinko porotti ja mittari näytti komeat 26 astetta. Luvialle ajaa bussilla sen puolisen tuntia ja itse otin pientä torkkuhetkeä siinä. Matti sitten herätti mut kun oltiin melkein perillä ja ilma oli aikas toisenlainen...


Näkyvyys merellä oli ehkä sen 200m ja lämpötila 14 astetta. 



Laivan kansimiehet oli ihan mahtavia. Toinen näytti ihan merirosvolta ja tämä toinen Jaques Cousteaulta(ei sitten mitään hajua miten kirjotetaan mutta se luontodokkarimies).


Onneksi laivalla oli vilttiä lämmikkeeksi...




Tähän kuvaan Matin kommentti oli kameran takaa että ota vähän hiuksia naamalta pois...mission impossible...


Illalla maistui kaakao itse tehdyn kermavaahdon kanssa...







maanantai 10. kesäkuuta 2013

Golden Tampere

Oltiin jälleen edellisviikonloppuna Tampereella kun sattui molemmille vapaa viikonloppu. Perjantaina oltiin kavereiden uutta kämppää ihastelemassa sekä iltaa jatkettiin Rumassa.

Lauantaina piipahdettiin Matin armeijakamun valmistujaisissa. Ja julistan nyt että mikään ei ole parempaa kuin kokiksi valmistuneen juhlat! Vai mitä sanotte juhlien menusta: bataatti-kookoskeittoa korianteriöljyllä ja syötävillä kukilla sekä haukihampurilaisilla kera itse kerättyjen yrttien ja muiden herkkujen. NAms!

Harmi vaan että juhlissa piti hiukan himmailla, kun meillä oli jo neljältä pöytävaraus Ravinteli Berthaan minne Matti oli mut joululahjaksi luvannut viedä. Berthassa siis ruokalista vaihtuu noin viikon välein(joskus useamminkin) ja listassa ilmoitetaan ainoastaan kolme raaka-ainetta per ruokalaji. Omat valinnat oli parsa-tomaatti-kananmuna, turksa-mustekala-ruohosipuli ja mansikka-mascarpone-korianteri. Alkupala oli oikein makoisaa, parsa on nyt uusi lemppari johon olen tykästynyt. Pääruoka ei ihan ollut lemppari, kala oli kelmukeitetty(tälle oli ihan oikeesti joku hieno nimitys) ja itse tykkään kalasta paistettuna. Mutta jälkiruoka...elämäni parasta! Se makukombo mikä siinä oli...ja se mascarponejäätelö! Matti otti raparperi-manteli-vanilja yhdistelmän ja se oli elämäni toiseksi paras jälkkäri eli ihan taivaallista myös. Harmi vaan että kamera jäi autoon, annokset olivat ulkoasultaan myös ihania.

Sitten asua lauantailta. Asu sisältää yhden elämäni parhaimmista kirppislöydöistä:


Parhain kirppislöytö on meinaan tuo paita. Soaked in Luxuryn neule löytyi Paanakedonkadun kirppikseltä hintaan 3,50€! Ja ihan mainiossa kunnossa, juuri omassa koossa. Thank you!


Laukku on se taannoinen Porvoo/Helsinki reissulta ostettu. Loves it!


Kengät: O.I.S. (kirppis)
Farkut: H&M (en oikeasti enää muita käytäkään)
Neule: Soaked in Luxury (kirppis)
Laukku: Mango
Koru: Lindex