perjantai 21. lokakuuta 2011

Platanias

No niin, nyt kun ulkona tuuli puhisee ja huomiseksi on luvattu möhkösadetta on aika katsella ihana lomakuvia, eiks vaan??!!Meillä kävi ihan mahdottoman hyvä tuuri säiden suhteen. Koko lomallamme lämpötila pysyi 25-32 asteen välillä(toi yläraja on kans veri tärkeä, me no likey liian kuuma). Ja ainoastaan la illalla satoi mikä oli siis meidän viiminen päivä ennen lähtöpäivää.KOhteemme oli siis Platanias Kreetan saarella, joka sijaitsee noin 10 km Haniasta, Kreetan entisestä päääkaupungista. Matkan otimme äkkilähtönä Aurinkomatkoilta. Platanias oli melko turistirysä mutta se ei meitä hirveesti haitannut sillä lomalta haettiin ensisijasesti löhöämistä, uintia ja ruokaa. Kaikkea saatiin. Hania sijaitsi noin puolen tunnin bussimatkan päässä joten sinne pääsi katselemaan ns. oikeaa elämää.

Platanias oli periaatteessa rantaa mukaileva yksi katu jonka varrella kaikki olivat sekä yläkylä joka sijaitsi vuoren rinteellä.

Haniassa käytiin kolme kertaa. Paikka oli ihana, hälynen, täynnä ihmisiä yms. Hanian venetsialainen satama oli myös niin kaunis. Kauppoja Haniassa oli myös melko kiitettävästi joten shopailemaankin pääsi.


Löytyi mm. Zara, Stradivarius, Berchka, Pull and Bear (josta ostettiin melkeen kaikki mein vaateostokset, vaatii tämän Suomeen!).

Tuo satama ja sen viereltä lähtevät kojukujat oli aika täynnä turisteja mutta muuten Haniassa näkyi enimmäkseen paikallisia.Tuolla oli myös melkoinen määrä ravintoloita tuolla satamassa ja yhdessä käytiin syömässäkin. Plataniaksessa monessa paikassa kala oli pakastettua mutta tuolta sain tuoretta. Matti otti tuolla kalaa ja se oli niiiiin hyvää!!2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi kivalta paikalta! Nyt iskee itelle lomakuume ;__;

    VastaaPoista
  2. Ens kerralla mennään yhdessä!

    VastaaPoista