torstai 8. toukokuuta 2014

Foodies

Heipsis!

Miten olenkaan välillä niin saamaton että kuvailen koko ajan ruokakuvia täällä kotona kaikista kokkailuista mutten sitten saa aikaiseksi tehdä niistä juttua blogiin, vaikka kerrankin reseptin kera...On se vaikeaa.

Noh, ajattelin nyt kerätä kerralla kaikki viime aikojen ruokakuvat yhteen syssyyn ja luvata vakaasti että ensi kerralla kun teen jotain herkkuruokaa, niin otan siitä kuvat JA laitan reseptiä myös tänne.


Ollaan nyt pariin otteeseen heräilty rauhassa myöhään (myöhään herääminen ei ole mun juttuni) ja tehty herkkuaamupalaa. Voisin syödä croisantteja vaikka joka päivä jos vaan niitä toimertuisi tekemään/hakemaan kaupasta. Lidlin pientä paistoa vaille valmiit croisantit on muuten parhaita.


Vaikka olen suuren pastan ystävä, niin olen nyt viime aikoina yrittänyt vähentää pastan puputtamista. Ennen me saatettiin syödä pastaa montakin kertaa viikossa, nyt ehkä kerran. Pasta Carbonara on yksi uusista lemmpareistani, tällä kertaa tehtiin se kanttarelleista ja palvikyljestä.


Jos pitäisi syödä jotakin samaa ruokaa joka päivä elämän loppuun asti niin valitsisin paellan. Tehtiin paellaa joku reilu vuosi sitten ekan kerran ja nyt rakastetaan sitä palavasti koko perheen voimin (siskoa ei vielä ole käännytetty, but just you wait!). Pääsiäisenä meillä on aina toisena päivänä lohta ja toisena päivänä on nyt kaksi vuotta peräkkäin ollut paellaa, joten uusi perinne on näköjään aloitettu.

Paellan ohje pitää ehdottomasti saada tänne, mutta vakaa aikomus olisi ottaa myös koko kokkailuprosessista kuvia. Yleensä heitetään sekaan chorizoa, grillattua kanaa ja/tai katkarapuja.


Paella-päivänä tein jälkkäriksi uutta lemppariani pannacottaa. Ohjeen olen löytänyt Neljän tähden illallinen kirjasta ja soveltanut sitä itselleni sopivaksi. 

Vaniljapannacotta kahdelle:

2 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa
1/2dl sokeria (laitan hieman vajaat puoli desiä)
1tl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kerma-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa pannacotta-liemi kulhoihin tai laseihin. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi (meillä hyytyy noin 1,5h-2h). 

Mantelit: paahda kuivalla, kuumalla pannulla mantelilastuja kunnes ne saavat pienen värin pintaan. Heiluttele lastuja jotta ne paahtuvat tasaisesti. Päälle sopii myös marjat, passionhedelmä(kokeilen seuraavaksi), mutta mein perheen suosikki ovat nuo paahdetut mantelilastut.

Helppoa ja niin herkkua!


Kaupoista saa taas edullisesti espanjalaisia mansikoita jotka käyvät hyvin odotellessa ihania suomalaisia. Tein taas uudella ohjeella mustikkamuffinsseja, mutta jotenkin vain onnistun tekemään niistä aina tuollaisia minikokoisia...noh, saa ottaa aamupalaksi vaikka sitten kaksi hyvällä omallatunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti