torstai 26. toukokuuta 2011

Riga and food!

No niin! Nyt ollaan kotiuduttu aivan mahtavalta Berliini reissulta. Ennenkuin hyökkään Berliini-kuvien kimppuun(niitä on paljon) laitan loput Riiga reissun kuvista tänne

Riigassa mein yks päätavoitteista oli syödä hyvin ja siinä onnistuimme jopa yli odotusten. Kaikki mitä syötiin oli aivan ihanaa, harvemmin käy ihan niin et onnistuu kaikissa valinnoissaan...Ekana iltana tiedettiin tasan tarkkaan minne suunnataan syömään. T.G.I Fridaysin kiilto silmissä suunnattiin meidät viime reissulla hurmanneeseen raflaan. Mulla oli taas aivan ihana annos. Scampipastaa kermaisessa kastikkeessa, mukana tomaattia ja paprikaa. NAm!


Matilla oli pihviä. Of course...=PJa olen alkanut oppia juomaan ruuan kanssa viiniä. Punaviinikin on akanut maistumaan, ennen join vain rosé ja valkoviiniä. Mutta valkkaria äyriäisten kanssa! (rosé sopis myös mutkun ei ollu)

Ihme vaan et käytiin vaan kerran kahvilla/teellä. Riigassa ei oikeen tota kahvia harrastettu vaan kaikki paikalliset ainakin oman havainnointini mukaan joi teetä. Huomatkaa Matin "pieni" kahvimuki...Yhtenä päivänä oltiin kilometrien kävelemisen jälkeen syömässä paikallisessa italialaisessa ketjuravintolassa Il Patiossa. Olisin halunnu löytää jonkun yksityisen paikan mut nälkä iski päälle niin kauheella voimalla et oli pakko taipua. Mut onneks taivuttiin sillä ruoka oli ihan mielettömän hyvää! Itse otin kanapihvejä kanttarellirisotolla ja tryffelikastikkeella. Matilla oli lasagnea.Maisteltiin myös paikallisia juomia. Matin olut maailman mahtavimmassa tölkissä!Ja mun makeutettu olut. Toi oli jotain kaljan ja energiajuoman sekoitus. Mun mielestä hyvää mut mun makuaisti onkin välillä vähän vinksallaan...=DJa kiinalaiseen on aina päästävä. Tämä kyseinen oli joku fuusiokeittö-tyylinen. Mulla katkarapuja(of course) ja paistettua riisiä.


Matti otte menun missä oli alkukeitoks kalakeittoa. Oli hiuken hyvää!


Ja pääruuaks sillä oli ihana beefteryakia. Vielä kerran nam! En yhtään pöllinny sen ruokaa en...Viimesinä päivinä oltiin LIDO Ravintola-ketjuun kuuluvassa Alus Setassa joka löytykin mein hostellin naapurista. Alus Setassa on semmonen käytäntö et tarjottimelle lapataan ruokaa ja annos maksetaan kassalla. Kaikella on kappalehinta. Salaattipöytä, perunat(no näil ei ollu kpl hintaa...=) pihvit, kastike, jälkkäri. Ekalla kerralla kun mentiin ei tajuttu et salaattipöydästä voi ottaa niin paljon kun lautaselle mahtuu...Tokalla kerralla oltiin viisaampia ja herkuteltiin salaatilla. Toisella kerralla mä myös tajusin ottaa iiihanaa sienisoosia! Melkein yhtä hyvää mitä oon saanu Satakunta ravintolassa. Kyl noi baltit osaa noi sienet!!

Ja mun iltimate favourite juoma/ruoka osaston edustaja:Lindemans Percheresse tai Framboise. Kyseessä siis hedelmä-olut ja maistuu mehulle. Niin hyvää! Nyt alkaa armoton metsästys mistä saan tota. Berliinistä löyty hiukan vastaava mut ei kuiteskaan ihan. Olut oli belgialaista joten meen sit sinne jos en muualta löydä. Ni!

Mutta kuten postaus osoitti. Syötiin ja juotiin niin hyvin!

2 kommenttia:

  1. ei auta yhtää nälkäsenä kattoo tälläst :(( :D can't wait for the berlin post!

    VastaaPoista