maanantai 3. helmikuuta 2014

Sienipiirakkaa ja kirpeitä juomia

Heipsis!

Pitkän työputken jälkeen tuntuu kolme peräkkäistä vapaat ilman suurempia suunnitelmia aivan ihanalta. Mulla on todellakin paha tapa kerätä kaikenmoista tekemistä vapaapäivilleni ja sitten vapaiden rentouttava vaikutus on hups tiessään.

Alkavien vapaiden kunniaksi kokkailin tänään sieni-kinkkupiirakkaa. Huomasin kissan kaloja pakastimesta etsiessäni että meiltä löytyy vielä hirmuisesti kesän sieniä ja marjoja pakastimesta. On myös pitänyt ikuisuuden sulattaa tuo jäämöhkäle pakastimen ylälokerosta joten pitääkin vähän tyhjentää.


Ohjetta hiukan googlailin ja ihan menevä ohje löytyikin, hieman olisi saanut olla enemmän makua mutta ensi kerralla sitten. Suolan kanssa olen aina todella nuuka koska mikään ei ole kamalampaa kuin liian suolainen ruoka.


Ohje piirakalle:

Pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl venhäjauhoja (itse vaihdoin 1 dl grahamjauhoihin)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

1 kpl sipuli (meillä ei kuulemma saa raakaa sipulia laittaa joten laitoimme rkl paahdettua)
öljyä paistamiseen
n. 2 dl sieniä
1 tl timjamia
1/2 tl suolaa
3 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
mustapippuria
n. 2 dl kinkkusuikaleita

Voi/margariini nypitään kuivien aineiden kanssa yhtenäiseksi massaksi. Lopuksi lisätään suola ja vesi. Painele piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.

Laita piirakkapohja esipaistumaan uuniin 200 asteessa 10 minuutiksi.

Paista sieniä tilkassa öljyä kunnes neste on haihtunut. Mausta. Lisää kinkku.

Lisää kerman joukkoon kananmunat ja juustoraaste, sekoita haarukalla.

Ota pohja uunista ja lisää sieni-kinkkuseos. Lisää päälle vielä kerma-muna-juustoseos ja laita uuniin paistumaan 25 minuutiksi. Ota uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia.


Viikonloppuna oli kaveri kylässä ja väsäiltiin drinkkejä pitkästä aikaa. Paras sekoitus löytyy seuraavalla ohjeella: 2 cl passoaa (tai halpis Red Catia niinkuin meillä), 2 cl koskenkorvaa, Schweppes Russchiania, Spriteä ja jäitä. Lasiin mukaan myös granaatinomenan siemeniä, joita taisin maistaa ensimmäistä kertaa.


Värikäs pilli tietty kruunaa oikeasti aikuisen drinkin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti