tiistai 1. heinäkuuta 2014

Tallinn

Käväistiin mein kesälomalla pienellä minilomalla Tallinnassa perheen kanssa. Mieluummin olisin itse ollut taas ainakin yhden yön, mutta olosuhteiden johdosta tehtiin vain lyhyt stoppi maihin. Mummulaani tilatussa Seurassa oli sattumalta matkailujuttu Tallinnasta ja vinkeistä nappasimme ehdotuksen aamupalapaikaksi.

En oikein koskaan syö laivalla aamupalaa vaikka se taitaa kuulua enemmistön must do-juttuihin. Meiltä saa töistä kuitenkin parempaa ja en ole aamuisin muutenkaan mikään suursyömäri. Kunhan jotain makeaa saan eteeni teekupposen kera niin olen tyytyväinen.

Kahvila-ravintola Nop osoitteessa Köleri 1 yllätti koko porukan erittäin positiivisesti ja oli reissun kohokohta. Paikassa on pöytiintarjoilu ja aamupala valitaan listalta (ellei kakkuhyllyn antimet jo houkuta). Hinnat olivat mielestäni ok, eivät ihan hurjan halpoja mutta laatuun nähden erittäin kohdallaan. Palvelu oli myös erinomaista kuten melkein kaikkialla tällä reissulla, joskus on tottunut hieman tympeään asiakaspalveluun mutta nyt saimme niin monta hymyä osaksemme.Suurena aamumakeanhimoisena valitsin itselleni tietysti lättyjä. Mukana mansikoita ja butterscotch kastiketta. Maistui!


Matin annos oli huikean hyvä, tätä olenkin tehnyt jo useampaan otteeseen kotona. Uppomunia, virolaista limppua avokadolla ja kylmäsavulohella sekä salaattia.


Äidille eggs and bacon, munakokkeli oli niin herkullista.Paikkana Nop oli myös ihana, vanhaan taloon tehty moderni mutta erittäin viihtyisä kahvila. Suosittelen myös lounaalle tätä, hinnat olivat erittäin kohdillaan ja lista kuulosti herkulliselta. Siljalla matkustaville kahvila on aivan kivernheiton päässä. D-terminaalin kulmalta vain suoraan ohi viinakauppojen ja jo näkyy katu Narva Maanteen jälkeen. (itse silti haahuilimme hieman väärin kun emme malttaneet kulkea aivan sataman perimmäistä katua).

Aamupalan jälkeen lähdettiin kiertelemään kauppoja. Tällä kertaa emme käyneet ollenkaan vanhassa kaupungissa ajanpuutteen ja sateen vuoksi. Lounasta haimme Rimi-marketista, ensi kerralla mein perhe ostaa leipäosaston varmaan tyhjäksi, niin hyvää kotiituomisiksi tuotu must leip oli. Ruoka- ja juomakauppaostosten lisäksi mukaan ei tarttunut muuta kuin yhdet korvikset River Islandistä.


Laivalla aika kului hyvin hakaten tikkiä. Olin aika haka näin ensikertalaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti