perjantai 1. lokakuuta 2010

Copenhagen

No niin, nyt sitten hieman selostusta meitsin Kööpenhaminaan suuntautuneesta reissusta. Sepustus on samalla sekä kertomus mun omasta meitin matkasta ja toisaalta aattelin kertoa vähän vinkkejä Köpiksestä.

Jotenka lennot meillä oli Blue 1:ltä, hinta oli 130€ menopaluu. Hinta oli nuorisohinta jonka saa kaikki alle 26 ikäset ja aikas edullinen, lentäminen Köpikseen on aikas kallista. Lentoaikaa Tanskan pääkaupunkiin oli 1,4h. Mitä nyt muutama lisätunti tulee Porista reissatessa mutta mä oon tottunu.

Torstaina siis saavuttiin perille, reissu oli mun kolmas kerta ja Matin ensimmäinen Tanskaan. Lentokentältä on maailman helpoin löytää metroon ja siitä keskustaan. Keskustassa meitä odotti sitten mun mami ja mein ystävä Sara. Jä vähäks siel oli lämmin, about 18-20 astetta, onneks luovuin ajatuksesta ottaa talvitakki sinne mukaan...=D

Torstaina oltiin niin tired että käytiin vaan kaupassa hakemassa parit iltajuomat ja katteltiin telkkua mein mamman ihanassa asunnossa. Voi että mä tykkään tanskalaisten tavasta rakentaa, jotenkin niin kodikkaita asuntoja, aina on esim. eteiskäytävä.

Seuraavana aamuna kaikki heräs virkeenä shoppailupäivää varten.


"Mikä kestää, haluu shoppailemaan!"

Sitten vähän Kööpenhaminan suburbs...Tanskalaiset talot on kyl niin heinoja, siellä on todella paljon tiilestä tehtyjä kerrostaloja ja muutenkin ihania vanhoja taloja.Hauska yksityiskohta on se, et tanskalaiset tuntuu käyttävän todella vähän verhoja. Siis sitä pystyy ihan hyvin katselemaan mitä naapuri tekee keittiössään ym. Ei oo sälekaihtimia joiden taakse piiloutua...Kun päästiin kaupunkiin suunnattiin Nyhavniin ja veneretkelle. Köpiksestä löytyy City Sightseeing bussejakin mut ainakin mun mielestä nää veneajelut on parempia...Nyhavn on niin nätti paikka, siellä on aina paikallisisa ja turisteja istumassa kanavan molemmilla puolilla juoden kaljaa ym. Sieltä löytyy myös todella paljon ravintoloita, aika kalliita tosin mut kuiteskin. Ennen vanhaan Nyhavn oli merimiesten ja ammattinaisten kaupunginosa if you know what I mean. H.C. Andersen asui melkein koko Köpisaikansa Nyhavnissa.

Satamasta lähtee siis kaksi eri yhtiön veneajeluja. Me mentiin Netto-veneisiin, ne on huomattavasti halvempia, lähtee kanavan oikealta puolelta. Veneajelu kestää vähän reilun tunnin ja maksaa 30 kruunua eli 4 euroa. Juu ai niin, se kurssi. Yks euro on noin 7,5 kruunua.Veneretki käy läpi sellaisia nähtävyyksiä kun ooppera, teatteri, kirjasto, pieni merenneito, Cristiania, kuninkaanlinnat, ruotsalainen kirkko ja paaaaljon muuta!

Teatteri. Yläkerran pukuhuoneissa ei kuulemma ole ollenkaan verhoja...=D


Ooppera.Taidekoulu.


Vaatesuunnittelukoulu.Vähän kaliimman puoleisia kämppiä...


Tässä taloyhtiössä ei saa kämpää alle kaheksan miljoonan kruunun eli 1,07 €. Tonne pääs myös ajamaan veneellä sisään ja vaan kiivetä portaat himaan. Nice...Parin yrityksen prämeet toimistot...Pieni merenneito-patsas ei ollut nyt paikallaan kun se oli Shanghain maailmannäyttelyssä.Party BoatAsuntovene joka on tehty kokonaan vain ydhestä puusta.Tanskassa juodaan julkisesti. Ei mitään julkijuopottelusakottamista, vaan ihmiset saattavat istua puistoissa tai kanaalin rannalla ja juoda yhden oluen. Joten maassa maan tavalla (minus the beer...)Kirjasto, the black Diamond...Tanskan kapein talo...=D

Jatkoa myöhemmin, ettei tästä tuu liian pitkä...=P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti