torstai 2. joulukuuta 2010

Parasta kevytsoppaa

Niin monesti olen lukenu lehdistä ja reseptikirjoista sosekeittojen ylistyksiä. Ovat kuulemma hyviä, helppoja, kevyitä, halpoja ym. EN vaan koskaan ole saanut itse aikaiseksi valmistaa kyseisiä soseita mutta keskiviikkona otin itseäni niskasta kiinni ja hurautin kattilallisen keittoa itselleni.

Ja täytyypä tunnustaa että nyt taisin löytää itselleni jette hyvän ruuan! Ja kaikki aiemmin mainitut ylistyssanat kelpaavat tähän.

ETsiskelin ensin netistä ohjeita mutta niihin tarvittiin selleriä ja muuta tsydeemiä joita ei meidn jääkaapista löytynyt. Noh soveltamaan...

Jotenka mun ohjeesta tuli tämän näköinen

7 dl vettä
1 liemikuutio
4 perunaa
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
voita
mausteita

Lisäksi raejuustoa ja kermaa

Paistoin kattilassa ensin sipulin voissa. Sitten lisäsin porkkanat ja perunat sek veden. Liemikuutio vielä sekaan ja kiehumaan. Ei hajuakaan kuinka kauan keitin mutta mutu-tuntumalla kun perunat murskaantuvat ja porkkanat ovat pehmeitä niin kattila liedeltä. Tässä vaiheessa huomasin että nestettä saattaa olla liikaa joten kaadoin noin kaksi desiä pois. Sitten mausteita sekaan ja sauvasekoittimella soseeksi (huom multa jäi yks pala perunaa soseuttamatta, muuten oli smoothia...vähäks nauroin kun lusikka osu siihen perunaan...=P).

Itse lisäsin keittoon vielä tilkan kermaa makua antamaan mutta jos haluaa olla oikein kevyt vi lisätä vaan vettä. Sitten vielä raejuustoa keittoon ja syömään!
Mä voisin syödä tätä ainaskin viikon!

2 kommenttia: